Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική κατάσταση, η οποία δεν πρέπει να συγχέεται με τη βραχυπρόθεσμη συναισθηματική δυσφορία, το έντονο άγχος ή την αίσθηση κατατονίας, που αποτελούν επίσης συστατικά της κατάθλιψης. Ο καθένας μπορεί να αισθάνεται κατατονικά για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ή να έχει έντονο άγχος  για μια στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πάσχει από κατάθλιψη.

Η κατάθλιψη είναι ι μια επίμονη αίσθηση θλίψης, μοναξιάς, θλίψης, αναποτελεσματικότητας και συναισθηματικού πόνου. Αν δεν αντιμετωπιστεί την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες περιπτώσεις στην προσπάθεια να θέλει κάποιος/α να βλάψει τον εαυτό του/της ή να επιθυμεί να  αυτοκτονήσει.

Προσπαθούμε να πλησιάσουμε όσους βιώνουν αυτά τα συμπτώματα και ταυτόχρονα  να καταστήσουμε τη θεραπεία αποτελεσματική και να βοηθήσουμε τους θεραπευόμενους να ανακάμψουν από αυτή την έντονη ψυχική τους κατάσταση .

Πρώτα απ ‘όλα, ακούμε, κατανοούμε, αναλύουμε και αξιολογούμε τα προβλήματα του θεραπευόμενου μέσω λεκτικών συνεδριών συμβουλευτικής και στη συνέχεια κατηγοριοποιούμε το επίπεδο κατάθλιψης  για να καθορίσουμε τη διαδρομή θεραπείας που ακολουθείται.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες μας ΕΔΩ

☎️ για ραντεβού : 2610 322 306
✅ Γραφείο : Κανάρη 45, Πάτρα (Γούναρη & Καραΐσκάκη)

MentalPress

Η αρνητική επίδραση του διαδικτύου στις ικανότητες μάθησης

Τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο έχει μπει σε κάθε σπίτι με αποτέλεσμα …

Δημοσίευση άρθρου στην εφημερίδα Πελοπόννησος – 15/1/2020

Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας έχουμε παρατηρήσει αύξηση στις αυτοκτονίες. …

Το ωράριο του γραφείου μας από 7/1/2020

Το γραφείο μας είναι ξανά ανοικτό από Τρίτη 7/1/2020 . Θα θέλαμε να σας …