Δημοσίευση στον Βρετανικό Τύπο : Η Επιρροή του Καιρού στη Διάθεση και την Ψυχική Υγεία

Δημοσίευση στον Βρετανικό Τύπο : Η Επιρροή του Καιρού στη Διάθεση και την Ψυχική Υγεία

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως η τοποθέτησή μου στην επίδραση του καιρού στη διάθεση και την ψυχική υγεία δημοσιεύθηκε σήμερα σε κάποιες από τις κορυφαίες εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου  – 12/6/2024.

Πιο συγκεκριμένα σε:
Κάποια σημαντικά στοιχεία που αναφέρθηκαν είναι :
Η εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (SAD) είναι μια αξιοσημείωτη κατάσταση που προκαλείται από κακές καιρικές συνθήκες , χαρακτηριζόμενη από αλλαγές στη διάθεση, διαταραχές ύπνου  και αλλαγές στην όρεξη , επηρεάζοντας σοβαρά την καθημερινότητα μας.
Η κοινωνική απομόνωση, συνηθισμένη κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, αυξάνει τα αισθήματα μοναξιάς , συμβάλλοντας περαιτέρω σε προβλήματα ψυχικής υγείας .
Οι κακές καιρικές συνθήκες μπορούν να διαταράξουν τους κιρκάδιους ρυθμούς, οδηγώντας σε διαταραχές του ύπνου που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική ευεξία.
Μια ακραία αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει επεισόδια διάθεσης, ειδικά σε άτομα με συγκεκριμένες ψυχικές παθήσεις όπως η διπολική διαταραχή.
Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε αφυδάτωση, αυξημένη ευερεθιστότητα και άγχος , επιδεινώνοντας τα υπάρχοντα προβλήματα ψυχικής υγείας.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ψυχική υγεία δεν είναι ταμπού και ότι η αναζήτηση βοήθειας είναι σημάδι δύναμης και όχι αδυναμίας.
Αν αισθάνεστε ότι ο καιρός επηρεάζει τη διάθεσή σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με φίλους, οικείους ή επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

About Author

Antonios Kalentzis

Ο Αντώνιος Καλέντζης είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής του Psychologized Project . Διατηρεί γραφείο στην Πάτρα και είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων καθώς και του διεθνούς Συλλόγου Καθοδηγητικών Ψυχολόγων (Coaching Psychology). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου τμήματος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων με όνομα “ Climate and Environment Action Coordination Group“..Έχει περισσότερες από 900 ώρες διδακτική εμπειρία στον κλάδο της Ψυχολογίας σε Πανεπιστήμια και φορείς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης είναι Επιστημονικός συνεργάτης σε Διεθνή περιοδικά Ψυχολογίας. www.Antonioskalentzis.eu | psychologized@gmail.com

Related posts

Η Δύναμη της Ελπίδας στην Ψυχολογική Ανθεκτικότητα και συσχετισμός με το Κουτί της Πανδώρας

Στην ψυχολογία, η ανθεκτικότητα είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής. Μία από τις πιο ισχυρές αλληγορίες που περιγράφουν την ουσία της ανθεκτικότητας και της ελπίδας είναι ο αρχαίος ελληνικός μύθος του κουτιού της Πανδώρας....

Διαβάστε επίσης

Blue monday και κατάθλιψη (video)

Ο όρος «Blue Monday» έχει διαποτίσει τη συνείδηση του κοινού, που συχνά αναφέρεται ως η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου. Αρχικά επινοήθηκε από τον ψυχολόγο Cliff Arnall το 2005, φέρεται να πέφτει την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου. Η ιδέα...

Διαβάστε επίσης

Ψυχολογία : Το “Παράδοξο του καλοκαιριού”

Η άφιξη του καλοκαιριού συχνά θεωρείται ως μια περίοδος χαράς, χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Ωστόσο, υπάρχει μια περίπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ της ψυχικής υγείας και των μοναδικών προκλήσεων που φέρνει το καλοκαίρι. Ενώ το καλοκαίρι συνδέεται συχνά με θετικά συναισθήματα και...

Διαβάστε επίσης