Ψυχολογία και Αθλητισμός

Ψυχολογία και Αθλητισμός

Ζούμε σε μια εποχή που τα εξωτερικά ερεθίσματα συνηθίζουν να εισρέουν σε ταχύτητα αρκετά μεγαλύτερη από όσο μπορούμε να αφομοιώσομε . Η ελληνική πραγματικότητα των τελευταίων  ετών και οι οικονομικές δυσκολίες που βιώνουμε, είναι η αιτία που δημιουργείται ένα πέπλο απαισιοδοξίας που αρκετές φορές καθηλώνει ένα αρκετά μεγάλο πληθυσμιακό σύνολο.

Η Ψυχική Υγεία αν και όλοι νιώθουν ότι κλονίζεται μέσα τους , δυστυχώς θεωρείται ως είδος πολυτελείας .

Είναι γεγονός πως όλοι μας βιώνουμε στις μέρες μας καταστάσεις που ανεξαρτήτως το πόσο έξυπνος είναι κάποιος, το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο ή ακόμα και τα ιδιαίτερα ταλέντα του , υπάρχει ανικανότητα διαχείρισης .

Το αποτέλεσμα αυτό είναι να παρατηρούμε ψυχοσωματικά συμπτώματα και ίσως ψυχοπαθολογία .

Μάλιστα, αρκετοί «βαλτώνουν» σε αυτήν την κατάσταση αδράνειας για αρκετά χρόνια, ίσως και μια ολόκληρη ζωή.

Σκοπός του project είναι η συμφιλίωση του κάθε αθλητή με τον εαυτό του και η εστίαση στην ενεργοποίηση των κινήτρων με ψυχοκοινωνική προσέγγιση, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε απαιτητική αγωνιστική περίοδο , ακόμα και σε άσχημες συγκυρίες.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό πρόγραμμα που θα εστιάζει στα ιδιαίτερα γνωρίσματα του κάθε ένα μέλους ξεχωριστά. Η ανατροφοδότηση μέσω των ερωτημάτων ή των τοποθετήσεων των αθλητών/προπονητών/γονέων επιβάλλεται , για την δημιουργία των ανθεκτικών στελεχών Ψυχικής Υγείας που θα βοηθήσει στην επίτευξη μελλοντικών στόχων.

Πρόκειται , λοιπόν, για ένα ευέλικτο ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα που εστιάζει
στην εκπαίδευση των παικτών, γονέων & προπονητών.

Η σημαντικότητα της Ψυχολογίας στον Αθλητισμό

Το βιβλίο του project

Συνεργαζόμενοι φορείς

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την Ψυχική Υγεία