Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Όταν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας, στη δουλειά, στην οικογένεια, στις σχέσεις μας μοιάζει να μην μπορούμε να το πάμε παρακάτω. Η αίσθηση του αδιεξόδου και της ματαίωσης, η πεποίθηση ότι ποτέ δεν θα αλλάξει η κατάσταση, είναι ενδείξεις ότι ίσως η ματιά ενός ειδικού να είναι διαφωτιστική.

Όταν βλέπουμε ότι επανέρχονται τα ίδια θέματα στη ζωή μας ή ότι κάνουμε τα ίδια λάθη, ξανά και ξανά στις σχέσεις μας. Αυτή η δυσκολία να φερθούμε με ένα πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό τρόπο, είναι ίσως μια ευκαιρία να τολμήσουμε να επισκεφτούμε έναν ψυχολόγο για να μας δείξει νέους τρόπους αντιμετώπισης των καταστάσεων , μέσα από τις οποίες θα νιώθομε πιο χαρούμενοι και πιο δημιουργικοί στις σχέσεις μας.

Όταν το σώμα μας μιλάει μέσα από τα συμπτώματα. Οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες, οι πόνοι στον αυχένα, οι στομαχικές διαταραχές, το υπερβολικό άγχος και μια πληθώρα άλλων σωματικών συμπτωμάτων είναι ο τρόπος του σώματος να μας πει πως κάτι δεν κάνουμε καλά. Όταν μας ζορίζουμε και νιώθουμε την πίεση, είναι ώρα να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε αυτό.
Τα συναισθήματα έχουν τη δική τους κρυφή γλώσσα. Η θλίψη, η στεναχώρια, η δυσφορία, η απογοήτευση, είναι κάποια από τα συναισθήματα που μιλάνε, για όσα μας δυσκολεύουν και μας προβληματίζουν. Μέσα από τη δουλειά με τον εαυτό μας, μπορούμε να μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε και να βρούμε τρόπους να τα εκφράζουμε, χωρίς να χρειάζεται να τα θάψουμε.

Ο  Ψυχολόγος/ Ειδικός Ψυχικής Υγείας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τι σας δυσκολεύει, να αποκρυπτογραφήσετε τις αιτίες των συμπτωμάτων σας και να πάρετε απαντήσεις σε πολλά «γιατί» που σας βασανίζουν.

Ο θεραπευτής, μπορεί να γίνει ο συνοδοιπόρος σας στο ταξίδι της προσωπικής εξερεύνησης και εξέλιξης, αρκεί εσείς να αποφασίσετε να γυρίσετε σελίδα στο βιβλίο της ζωής σας.

 Μπορείτε να ρωτήστε φίλους που έχουν κάνει οι ίδιοι ψυχοθεραπεία να σας μιλήσουν για την εμπειρία τους αυτή, αλλά και να σας συστήσουν κάποιον ειδικό. Επίσης, μπορείτε να κάνετε μια μικρή έρευνα μέσω ιντερνέτ, να διαβάσετε λίγα λόγια για τον θεραπευτή, αν είναι πιστοποιημένος από τον σύλλογο ψυχοθεραπευτών, να δείτε ποιας θεραπευτικής προσέγγισης είναι, το βιογραφικό του, καθώς και δικά του κείμενα. Έτσι, θα έχετε περισσότερες πληροφορίες για να αποφασίσετε αν είναι ο/η κατάλληλος/-η.
Πέρα όμως από την εμπιστοσύνη σ’ έναν σωστά εκπαιδευμένο θεραπευτή, θα πρέπει να αξιολογήστε το πώς νιώθετε μαζί του/της και να εμπιστευτείτε το ένστικτο σας.
 Αφού λοιπόν κάνετε την μικρή έρευνά σας και καταλήξετε σε κάποιον, μπορείτε να κάνετε ένα ραντεβού μαζί του ώστε να διαπιστώσετε αν πραγματικά σας ταιριάζει ο τρόπος και το θεραπευτικό του στυλ, να τον/την ρωτήσετε σχετικά με την εμπειρία του και μετά να πάρετε την οριστική σας απόφαση.
Όπως κάθε σχέση, έτσι και στη θεραπευτική σχέση, χρειάζεται να της δώσετε χρόνο και μέσα σ’ ένα κλίμα εμπιστοσύνης και σεβασμού, να μπορέσει να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί, ώστε να σας επιτρέψει να νιώσετε άνετα για να την αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν στην ιδέα της πρώτης συνεδρίας μ’ έναν ψυχοθεραπευτή. Σκέψεις όπως «τι θα του πω» «από πού να αρχίσω» «θα μπορέσει να με καταλάβει» είναι αναμενόμενες. Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία, κλείνετε το ραντεβού και πολύ απλά, όπως κάθε γνωριμία ξεκινάει με ένα καλωσόρισμα και τον λόγο ή τους λόγους που πήρατε την απόφαση να έρθετε.

Μπορεί ο λόγος ή οι λόγοι να μην σας είναι ξεκάθαροι, μπορεί να αφορά ένα βαρύ συναίσθημα, ή μια γενικευμένη απογοήτευση ότι τα πράγματα δεν πάνε παρακάτω ή δεν απολαμβάνετε τη ζωή σας.

Κάποιοι στο πρώτο ραντεβού προτιμούν να μονοπωλούν τη συζήτηση και να εκφράσουν όσα κρατάνε μέσα τους καιρό, άλλοι προτιμούν ο θεραπευτής να κάνει κάποιες ερωτήσεις που διευκολύνουν τη συζήτηση.

Όποιοι και να είναι οι λόγοι που σας ωθούν να βρείτε έναν θεραπευτή, όποιος και να είναι ο τρόπος επικοινωνίας που σας ταιριάζει, η επιθυμία να κάνετε μια αλλαγή στη ζωή σας είναι αρκετή για να κλείσετε την πρώτη σας συνεδρία.

Η θεραπευτική διαδικασία έχει αρχή, μέση και τέλος. Εσφαλμένα κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ατέρμονη. Έχει στάδια-φάσεις, που μπορεί σε κάποιον που τώρα ξεκινάει ψυχοθεραπεία να μην είναι ορατά, στην πορεία όμως είναι αρκετά διακριτά.

Η διάρκεια καθώς και η συχνότητα των συνεδριών αφορά το κάθε άτομο ξεχωριστά και το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει και καθορίζονται μετά από συνεννόηση με τον θεραπευτή. Συνήθως, οι συνεδρίες πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, την συμφωνημένη μέρα και ώρα και διαρκούν 55 λεπτά.

Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι η ψυχοθεραπεία δεν είναι μια εξαρτητική διαδικασία. Είναι μια σχέση εμπιστοσύνης μέσα από την οποία μπορεί κανείς να γνωρίσει τον εαυτό του, τα συναισθήματα του και να αλλάξει προβληματικές συμπεριφορές.

Σε δύσκολες φάσεις μπορεί η παρουσία του θεραπευτή να γίνεται ιδιαίτερα σημαντική, όμως αυτό είναι μια παροδική φάση. Όπως με τους φίλους μας στις δύσκολες στιγμές, έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη την παρουσία τους, έτσι μπορεί σε κάποιες φάσεις της θεραπείας να νιώσει κανείς ότι έχει μεγαλύτερη ανάγκη τον θεραπευτή του.


Ο στόχος είναι να ενδυναμώσει το άτομο να εμπιστεύεται τις δικές του αποφάσεις και να είναι σε επαφή με τα συναισθήματα του, ώστε να κάνει επιλογές μέσα από τις οποίες θα νιώθει ικανοποίηση και θα είναι ο συγγραφέας στο σενάριο της ζωής του και όχι θεατής.

Οι περισσότερες προσεγγίσεις Ψυχοθεραπείας  δεν είναι τέλειες, απαιτούν υψηλό κόστος και χρόνο Εκπαίδευσης για τους Ψυχοθεραπευτές ενώ σε αρκετές περιπτώσεις  δεν ανταποκρίνονται επαρκώς σε όλες τις ανάγκες των πελατών.

Η Μεικτή- Συνδυαστική Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση χρησιμοποιεί κάθε πρόσφορη τεχνική, στρατηγική ή θεωρητική δομή από οποιοδήποτε θεραπευτικό σχήμα ή προσέγγιση με στόχο την βέλτιστη κατανόηση, παρέμβαση και αποκατάσταση του προβλήματος του θεραπευομένου.

Η ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη προσέγγιση των ανθρώπινων προβλημάτων.

Η κρίση στη χώρα μας είναι βαθιά και σκληρή, αλλά η λογική της ευθύνης μας υπαγορεύει, ότι κάθε κρίση κρύβει σίγουρα κάτι θετικό.

Κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία, αλλά εξαρτάται από τον καθένα μας. Εξαρτάται από το άτομο. Η κρίση απαιτεί από τον καθένα, να αλλάξει, να σκεφτεί διαφορετικά και σε μεγαλύτερο βαθμό, από ό,τι σκεφτόταν.

Η Δομική Παρέμβαση είναι μια δημιουργική μέθοδος και διεργασία, με νέο προσανατολισμό και στροφή σε νέες κατευθύνσεις και κυρίως ριζικές αλλαγές και που επικεντρώνεται, στο γεγονός να προκαλέσει και να εμπνεύσει, για να διευκολύνει την απελευθέρωση δυνάμεων του ατόμου ή μιας ομάδας και έτσι να μεγιστοποιήσει/ουν, το προσωπικό και επαγγελματικό του/τους «δυναμό»,ώστε να βρει/ουν κατάλληλες λύσεις, προς επίτευξη σημαντικών προσωπικών στόχων και επαγγελματικών στόχων.

Το όλο πρόγραμμα βασίζεται στην αρχή, ότι κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από εσάς το πρόβλημα και τη λύση του, απλά θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε και να ενεργοποιήσετε ξανά εκείνες τις δυνάμεις, που θα σας βοηθήσουν, ώστε εσείς οι ίδιοι να λύσετε ένα πρόβλημα και να επιτύχετε ένα στόχο.

1ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ
(Διαχείριση Άγχους, Διαχείριση & Επίλυση Προβλημάτων, Διαχείριση καταθλιπτικών συμπεριφορών, Διαχείριση Διαζυγίων, Επίτευξη Στόχων, Ενδυνάμωση Αυτοπεποίθησης, Motivation, Ανάπτυξη επιδεξιοτήτων κλπ)
2ΤΟΜΕΑΣ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
(Ανάπτυξη Ικανοτήτων Διαλόγου, Ενίσχυση της Άρθρωσης του Λόγου,  Προσωπικός Μαγνητισμός, Image Making κλπ )
3. ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ
(Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας &Προνοητικότητας, Διαχείριση Κρίσεων, Προγραμματισμός, Βελτίωση της διαχείρισης καθημερινών προβλημάτων  κλπ)
4. ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ
(Ομαδικότητα, Επίτευξη Επαγγελματικών Στόχων, Δημιουργία Νέων Ιδεών, Διαχείριση  Διαπραγματεύσεων , Διαχείριση Χρόνου κλπ)
 • Το γραφείο μας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην Κανάρη 45 , Πάτρα.

   

  Πρόκειται για ένα ευχάριστο περιβάλλον με  εύκολη πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

   

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να έρθετε σε 1 μόνο Συνεδρία , το κόστος θα είναι στα 50 ευρώ –σε ισχύ από 15/1/2023

Η συνεδρία με χρήση VR, Βιομετρικές και ψυχομετρικές καταγραφές στη διάρκεια των συνεδριών κοστίζει 60 ευρώ.

Σαφώς και υπάρχει , οι φοιτητές που θα δείχνουν το πάσο τους στην γραμματεία θα έχουν έκπτωση 10% , καθώς επίσης και οι μαθητές. 

*Η προσφορά αυτή δεν ισχύει για συνεδρίες με χρήση VR , Σαββατοκύριακα ή αργίες.

**Η προσφορά ισχύει και για συνεδρίες μέσω Skype

Πακέτο 2 συνεδριών

Οι δύσκολοι καιροί της καθημερινότητας , μερικές φορές μας μπερδεύουν και μας κάνουν να αποπροσανατολιζόμαστε από τους στόχους μας και αυτά που επιθυμούμε να καταφέρουμε.

Μιας και πιστεύουμε ότι η Ψυχική Υγεία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στην ζωή μας , προσφέρουμε τα οικονομικά πακέτα :

 • 2 Συνεδρίες με 90 ευρώ – σε ισχύ από 15/1/2023
 • 2 Συνεδρίες με χρήση VR καθώς και με Βιομετρικές και ψυχομετρικές καταγραφές στη διάρκεια των συνεδριών 100 ευρώ
 • 10% έκπτωση σε φοιτητές και μαθητές

 

  50 ευρώ η συνεδρία δηλαδή ? Μήπως υπάρχουν κρυφές χρεώσεις?

Καμία απολύτως, 50 ευρώ η συνεδρία  καθώς και με χρήση VR 60.

Στο πακέτο αυτό της προσφοράς μιλάτε με τον ίδιο τον Ψυχολόγο Αντώνιο Καλέντζη και όχι με βοηθούς ή εκπαιδευόμενους. Η προσφορά αυτή ισχύει με την προπληρωμή  για τις 2 Συνεδρίες (το σύνολο των 90 ευρώ ή 100 για την χρήση VR καθώς και με Βιομετρικές και ψυχομετρικές καταγραφές στη διάρκεια των συνεδριών).

Παρέχεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών . Επιπλέον  κόστος έχουν μόνο οι συνεδρίες Σάββατα, Κυριακές ή επίσημες αργίες.

 

Πως ξέρω πότε θα έρθω στην επόμενη Συνεδρία και αν έχω προπληρώσει;

Σε περίπτωση που επιλέξετε να προπληρώσετε και να έχετε το πακέτο της προσφοράς μας “2 Συνεδρίες με 90 ευρώ” ή “2 Συνεδρίες με VR 100 ευρώ” , θα σας δίνεται μια κάρτα που θα αναγράφεται , πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρία  και το όνομά σας, καθώς επίσης θα παίρνετε και απόδειξη παροχής υπηρεσιών  .

 

*Η κάρτα αυτή μπορεί να εξαργυρωθεί στο χρονικό περιθώριο των 14 ημερών.
 *Με την κάρτα αυτή δεν μπορεί να έρθει κάποιος άλλος αντί για εσάς

Μιας και το γραφείο μας λειτουργεί καθημερινές , καταλαβαίνετε ότι το γραφείο θα ανοίξει μόνο για κάποιον που ζητήσει τη βοήθειά μας την Κυριακή ή επίσημη αργία. Η τιμή είναι στα 80 ευρώ η συνεδρία.

Το Σάββατο το γραφείο μας είναι ανοιχτό από τις 9:00 έως τις 14:00 και η συνεδρία κοστίζει 70 ευρώ ενώ με χρήση VR κοστίζει 80 ευρώ.

Σαφώς και όχι! Σε εμάς τουλάχιστον. Υπάρχουν ,όμως , Ψυχολόγοι οι οποίοι το κάνουν αυτό, δηλαδή χρεώνουν τον πελάτη για τη συνεδρία, έρθει – δεν έρθει ο πελάτης. Εμείς ζητάμε απλά να μας ειδοποιήσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την ακύρωση της συνεδρίας.  
 Όχι μόνο για να μη μας ταλαιπωρείτε, αλλά και για να μην στερήσετε τη βοήθεια από κάποιον που την έχει ανάγκη και μπορεί να προσέλθει εκείνη την ώρα.
 Αν ακυρώσετε για οποιονδήποτε λόγο μια συνεδρία , μπορείτε να καλέσετε όποτε θέλετε και να κλείσετε ένα άλλο τη μέρα και την ώρα που σας βολεύει.

Εφ’ όσον πιστεύετε ότι ο χώρος σας τηρεί κάποιες βασικές προδιαγραφές (ησυχία, μακριά από οχλήσεις άλλων ατόμων , κλπ) , μπορεί να σας επισκεφθεί ψυχολόγος στο χώρο σας.

Όπως είναι λογικό, όμως, οικονομικά το κόστος είναι πολλαπλάσιο από το αν θα γινόταν συνεδρία στο γραφείο του ψυχολόγου.

Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η Συνεδρία είναι το Skype, το οποίο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εξασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσω Skype στο http://www.skype.com/intl/en/security/

Στην περίπτωση παραβίασης των προσωπικών δεδομένων από τρίτους με υπαιτιότητα του πελάτη ή παρέμβαση από hackers ή internet providers ή αποστολή μηνυμάτων σε λανθασμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν φέρουμε καμία ευθύνη.

Στην Online Συμβουλευτική όπως και στη θεραπεία στο γραφείο τηρείται ο κώδικας δεοντολογίας και βέβαια τηρείται το απόρρητο του πελάτη.

Κατά την διάρκεια της Διαδικτυακής Συνεδρίας, ο διάλογος μεταξύ εμού και του πελάτη, περιέχει προσωπικά δεδομένα τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου. Απαγορεύεται ρητά η χρήση ολόκληρου ή μέρους, αναφορά ή σύνοψη του υλικού αυτού χωρίς την έγγραφη άδεια μου.

Μάθετε περισσότερα

Η εικονική πραγματικότητα (VR) και η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) αποτελούν μέρος των αποκαλούμενων τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) και μπορούν να οριστούν ως ένα σύνολο τρισδιάστατων περιβαλλόντων με τα οποία ένα άτομο αλληλεπιδρά σε πραγματικό χρόνο, τα οποία δημιουργούν μια αίσθηση βύθιση (αίσθηση παρουσίας) παρόμοια με αυτήν μιας πραγματικής κατάστασης.

Η αίσθηση της παρουσίας και της αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον είναι, στην πραγματικότητα, τα χαρακτηριστικά συστατικά αυτού του είδους της τεχνολογίας.

Στην ψυχοθεραπεία, τα εικονικά περιβάλλοντα μας επιτρέπουν όχι μόνο να αναπαράγουμε σχετικές διαμορφώσεις διέγερσης για παρέμβαση ψυχικής υγείας, αλλά και τη δυνατότητα χειρισμού ορισμένων μεταβλητών προκειμένου να ελέγξουμε και να προσαρμόσουμε την παρέμβαση στα χαρακτηριστικά του  θεραπευόμενού μας.

 Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Συνεδρία
Euro50
Πρόκειται για την πληρωμή μιας συνεδρίας.

Διάρκεια 60 λεπτά

Πακέτο 2 συνεδρίων
Euro90
Πρόκειται για την πληρωμή 2 συνεδριών.

Διάρκεια 60 λεπτά η κάθε συνεδρία

 

Πως ξέρω πότε θα έρθω στην επόμενη Συνεδρία και αν έχω προπληρώσει;

Σε περίπτωση που επιλέξετε να προπληρώσετε και να έχετε το πακέτο της προσφοράς μας “2 Συνεδρίες με 90 ευρώ”, θα σας δίνεται μια κάρτα που θα αναγράφεται , πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρία  και το όνομά σας, καθώς επίσης θα παίρνετε και απόδειξη παροχής υπηρεσιών  .

 

*Η κάρτα αυτή μπορεί να εξαργυρωθεί στο χρονικό περιθώριο των 14 ημερών.  *Με την κάρτα αυτή δεν μπορεί να έρθει κάποιος άλλος αντί για εσάς

Συνεδρία με χρήση VR
Euro60

Η θεραπεία ξεκινά με τη λήψη του ιατρικού και ψυχολογικού ιστορικού σας .Έπειτα σχεδιάζεται το θεραπευτικό πλάνο που περιλαμβάνει:

 • Συνεδρίες έκθεσης, ανά εβδομάδα ή ανά δύο εβδομάδες, σε επιλεγμένα περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας
 • Βιομετρικές και ψυχομετρικές καταγραφές στη διάρκεια των συνεδριών
 • Ασκήσεις για το σπίτι ή έξω από αυτό
 • Σχέδιο δράσης για τη συντήρηση του αποτελέσματος και την πρόληψη υποτροπών

Οι συνεδρίες έκθεσης, οι βιομετρικές και οι ψυχομετρικές καταγραφές εφαρμόζονται στο ιατρείο από εξειδικευμένο συνεργάτη.

Διάρκεια συνεδρίας 60 λεπτά.

Πακέτο 2 συνεδρίων με VR
Euro100
 • Η θεραπεία ξεκινά με τη λήψη του ιατρικού και ψυχολογικού ιστορικού σας .Έπειτα σχεδιάζεται το θεραπευτικό πλάνο που περιλαμβάνει:

  • Συνεδρίες έκθεσης, ανά εβδομάδα ή ανά δύο εβδομάδες, σε επιλεγμένα περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας
  • Βιομετρικές και ψυχομετρικές καταγραφές στη διάρκεια των συνεδριών
  • Ασκήσεις για το σπίτι ή έξω από αυτό
  • Σχέδιο δράσης για τη συντήρηση του αποτελέσματος και την πρόληψη υποτροπών

  Οι συνεδρίες έκθεσης, οι βιομετρικές και οι ψυχομετρικές καταγραφές εφαρμόζονται στο ιατρείο από εξειδικευμένο συνεργάτη.

   

  Πρόκειται για την πληρωμή 2 συνεδριών.

  Διάρκεια 60 λεπτά η κάθε συνεδρία

   

  Πως ξέρω πότε θα έρθω στην επόμενη Συνεδρία και αν έχω προπληρώσει;

  Σε περίπτωση που επιλέξετε να προπληρώσετε και να έχετε το πακέτο της προσφοράς μας “2 Συνεδρίες με 100 ευρώ”, θα σας δίνεται μια κάρτα που θα αναγράφεται , πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρία  και το όνομά σας, καθώς επίσης θα παίρνετε και απόδειξη παροχής υπηρεσιών  .

   

  *Η κάρτα αυτή μπορεί να εξαργυρωθεί στο χρονικό περιθώριο των 14 ημερών.  *Με την κάρτα αυτή δεν μπορεί να έρθει κάποιος άλλος αντί για εσά

Διεύθυνση
Κανάρη 45 , Πάτρα