Ρεπορτάζ – Trap μουσική και η επιρροή της στους νέους – εφημερίδα Κόσμος

Ρεπορτάζ – Trap μουσική και η επιρροή της στους νέους – εφημερίδα Κόσμος

Η τοποθέτησή μου για την trap μουσική στην χώρα μας στο ένθετο «Κόσμος» της εφημερίδας Νεολόγος που κυκλοφορεί 9/9/2022
*Ρεπορτάζ : Dimitra Balafouti
” Η μουσική έχει μοναδική επίδραση στην ανθρώπινη ψυχή λόγω της σύνδεσής της με τις συναισθηματικές διεργασίες και τις αναμνήσεις μας. Τη στιγμή που ακούμε ένα τραγούδι το συσχετίζουμε με εικόνες ή συναισθήματα που μας έχουν κυριεύσει εκείνη την στιγμή.

Προτού αναφερθούμε σε κάποιους στίχους της μουσικής αυτής που μιλούν σεξιστικά για τους ανθρώπους, προάγουν τα ναρκωτικά ως κάτι απλό ή να συσχετίσουμε την μουσική αυτή με  κατάχρηση αλκοόλ ή βίαιων πράξεων, όπως αναφέρει μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, θα πρέπει να αναλογιστούμε τι είναι αυτό που ωθεί τους νέους να ταυτίζονται με αυτή τη μουσική αυτή.

Σαφώς και δεν είναι ο κανόνας, όμως όσο πιο πολύ εξοικειώνεται ένας άνθρωπος με κάποιες συμπεριφορές είναι φυσιολογικό να τις θεωρεί, υποσυνείδητα έστω, ως πιθανή έκφανση του εαυτού τους υπό κάποιες συνθήκες.

Ίσως έχουμε αρκεστεί στο να κατακρίνουμε τους νέους και δεν ακούμε την προσπάθειά τους να μας πουν κάτι μέσω αυτής μουσικής και  αυτών στοίχων.

 

About Author

Antonios Kalentzis

Ο Αντώνιος Καλέντζης είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής του Psychologized Project . Διατηρεί γραφείο στην Πάτρα και είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων καθώς και του διεθνούς Συλλόγου Καθοδηγητικών Ψυχολόγων (Coaching Psychology). Έχει περισσότερες από 500 ώρες διδακτική εμπειρία στον κλάδο της Ψυχολογίας σε Πανεπιστήμια και φορείς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης είναι Επιστημονικός συνεργάτης σε Διεθνή περιοδικά Ψυχολογίας. www.Antonioskalentzis.eu | psychologized@gmail.com

Related posts

Συμβουλές για ομαλή μετάβαση των παιδιών και των εφήβων στο σχολείο

 Ένα ακόμα ακαδημαϊκό έτος ξεκινά σε λίγες ημέρες για τα παιδιά και τους εφήβους και όπως κάθε χρόνο πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο που την βιώνει όλη η οικογένεια. Είναι το ιδιαίτερο αυτό στάδιο που μικροί μας φίλοι βρίσκονται...

Διαβάστε επίσης

Θετικοί γονείς – χαρούμενα παιδιά

Ο καταιγισμός των παιδαγωγικών προσεγγίσεων και αναλύσεων της ψυχικής υγείας και συμπεριφοράς των παιδιών και εφήβων έχει ευαισθητοποιήσει αρκετούς γονείς ανά τον κόσμο. Το οξύμωρο ωστόσο στην προσπάθεια αυτή των γονέων να ακολουθήσουν «κατά γράμμα» τις συμβουλές των ειδικών...

Διαβάστε επίσης

Μάστιγα η βία – Τοποθέτηση στην εφημερίδα Νεολόγος

Διαβάστε την τοποθέτησή μου για την ενδοοικογενειακή βία στην εφημερίδα Νεολόγος που κυκλοφορεί , 2/9/2022 *Ρεπορτάζ : Ελένη Παρασκευοπούλου “Τα χέρια των ανθρώπων είναι φτιαγμένα για να χαϊδεύουν και να αγκαλιάζουν, όχι να χτυπούν”

Διαβάστε επίσης